Rejsen til USA

Tilbage


 

Lidt nyt fra californien

 

saa er vi rejst fra san francisco
lige nu i skrivende stund er det soendag aften her i californien. vi koerte fra san francisco umiddelbart efter kl 1200 med retning mod las vegas, og nu har vi ca. midtvejs taget ophold paa et motel. vi har et ret godt vaerelse, men maskinen, som jeg sidder ved nu, er en af dem, vi brugte for flere aar siden. internettet er paa modem, saa det gaar ret langsomt, ligesom den ikke vil skrive store bogstaver.


Vi har haft nogle dejlige dage i san Francisco (nu kom der pludselig et stort bogstav). I dag har vi vaeret paa fangeoen Alcatraz. Det var en stor oplevelse - baade det at se fangelejren, men ikke mindst den fantastiske udsigt ind over San Francisco og Golden Gate. Jeg maa nok sige, at det har vaeret usle forhold fangerne har haft, og det var foerst i 1963 at lejren blev lukket, vist ikke fordi man havde ondt af fangerne, men mest fordi det var for dyrt at drive lejren. Vi var ogsaa paa bytur med en to-daekker, og paa den maade var det en god lejlighed til at se byens mange spaende steder. det var ogsaa en stor oplevelse at gaa i fischersmans wharft, og selv om det nu ikke er i selve feriesaesonnen, var der mange mennesker, saa jeg ville noedig gaa der i ferietiden.
I dag er varmen kommet - vi har vaeret oppe paa 32 grader i dag, og det bliver vist det samme de naeste dage.


Det var nok for denne gang - og en stor hilsen til alle
fra os i californien

 

 

 

 

 

 

Saturday, April 28, 2007

San Francisco

 
Et udpluk af de ting, vi skal se i San Francisco:

Det er længe siden, at folk havde blomster i håret, når de rejste til San Francisco. Men byen ved Stillehavet er stadig en af de mest spændende og vitale amerikanske storbyer, takket være en fantastisk placering i et kuperet terræn og San Franciscos entusiastiske, engagerede og meget forskellige indbyggere.

Golden Gate Bridge
Golden Gate har samme betydning for San Francisco, som Frihedsgudinden har det for New York. Byens vartegn stod færdig i 1937, og dit besøg i San Francisco er ikke fuldendt, før du har været en tur over broen – enten til fods, på cykel eller i bil. Bemærk, at det er gratis at køre over broen i bil i nordgående retning, mens det koster fem dollars at køre mod syd.

Cable Cars
De klassiske kabeltrukne sporvogne er San Franciscos stolthed, og de har kravlet op og ned ad de stejle gader i San Francisco siden 1873. I dag findes der tre forskellige linier i San Francisco. Det er nemmest at stille sig i kø ved endestationerne, hvor du også kan se, hvordan sporvognene vendes. Kommer du til San Francisco uden for turistsæsonen kan du også hoppe på i farten. Billetter køber du hos konduktøren ombord eller i billetautomater

Fisherman’s Wharf
De gamle fiskemoler ved havnen er uden overdrivelse den største turistfælde i San Francisco. Her er gøgl og gadeartister, men det er årtier siden, at den sidste fiskerbåd lagde til kaj. Du kan dog stadig købe frisk fisk i restauranterne, men priserne er skruet vildt op, så pas på ikke at blive snøret. Når det er sagt, så har Fisherman’s Wharf også sin charme – bl.a. er Pier 39 berømt for sine mange søløver, som ligger og bader sig i turisternes blitzlys. Det er også fra Fisherman’s Wharf, at bådene til fængselsøen Alcatraz sejler. Book hjemmefra eller mød op tidligt om morgenen, hvis du vil over og se fængslet, hvor Al Capone ruskede tremmer

Chinatown
San Franciscos Chinatown er en af de største kinesiske enklaver uden for Asien. I Chinatown kan du købe kinesiske delikatesser af alle slags. Hvad med fx et par slangehoveder eller en dosis traditionel kinesisk medicin?Chinatown i San Francisco er også fuld af gode kinesiske restauranter, hvor du for næsten ingen penge kan få dig et godt måltid kinesisk mad.
Fem anderledes seværdigheder i San Francisco:
Pacific Heights, San Francisco – kvarter med victorianske huse, der overlevede jordskælvet i 1906.
Cabel Car Barn, San Francisco – gratis museum dedikeret til San Franciscos kabeltrukne sporvogne.
Presido og National Cementary, San Francisco – tidligere militærområde, nu park tæt ved Golden Gate.
City Lights Bookstore, San Francisco – boghandel med speciale i beat-forfatterne Jack Kerouac og Allen Ginsberg.
Twin Peaks, San Francisco – højdedrag syd for centrum med smuk udsigt ind over byen og Golden Gate.

Fem anderledes seværdigheder i San Francisco:
Pacific Heights, San Francisco – kvarter med victorianske huse, der overlevede jordskælvet i 1906.
Cabel Car Barn, San Francisco – gratis museum dedikeret til San Franciscos kabeltrukne sporvogne.
Presido og National Cementary, San Francisco – tidligere militærområde, nu park tæt ved Golden Gate.
City Lights Bookstore, San Francisco – boghandel med speciale i beat-forfatterne Jack Kerouac og Allen Ginsberg.
Twin Peaks, San Francisco – højdedrag syd for centrum med smuk udsigt ind over byen og Golden Gate.

 
 

 

Tuesday, May 22, 2007

absolut sidste hilsen

 
Sidste dag i Los Angeles

Det er nu tirsdag eftermiddag her - klokken er godt fem oh om 2 timer skal vi spise sammen med Tina og Carsten paa deres bryllupsdag.
Vi koerte i dag meget tidligt fra hotellet for at besoege Getty Museum. Som jeg beskrev lidt i gaar, var det noget enestaaende og det skal jeg love for at det var. Det var en fantastisk oplevelse baade at se de smukke omgivelser og selvfoelgelig ikke mindst den enestaaende kunstsamling. Det siget sig selv, at vi ikke kunne komme igennem det hele paa en formiddag, men vi saa baade Rembrandt - Van Gogh - Degas - Monet - Munch og mange andre. Blandt andet var der Van Gogh's "blaa iris"som har kostet 5o millioner $ - noget af en pris
Det var saa stort, at vi ikke kunne koere derop, men maatte holde i en underjordisk parkeringsplads, hvorefter vi i sporvogn blev koert til museet.
Nu den sidste hilsen herfra

Lis og Joergen
 

absolut sidste hilsen

 
 
 

Monday, May 21, 2007

Naestsidste dag i USA

 
 
Los Angeles
Saa er det naestsidste dag paa vores amerikatur. I dag har vi vandret til Farmers Market - det var en gaatur paa omkring 15 km.
Selve markedet var ikke som vi forestiller os som et kraemmermarked i Danmark. For det foerste var den ene halvdel af markedet de store og kendte forretninger, mens den anden halvdel var mere dagligdags ting, der kunne koebes. Men alt var selvfoelgelig stort og prangende som alt andet.
Det var ganske sjovt og saa fik vi samtidig motionen saa nogenlunde i orden. Nu skal vi jo ogsaa til at indrette os paa dansk mad, men det har vi nu heller ikke noget imod. Ikke fordi vi har spist grill-mad hver dag, men det er vanskeligt at finde noget, der ligner dansk koekken. Det er ogsaa meget svaert bare at finde et sted, hvor man kan gaa ind bare for at drikke et krus oel, men nu har vi heldigvis fundet en bar,hvor vi kommer dagligt, vi har dog ogsaa oel i koeleskabet.
I morgen - den sidste dag - skal vi om formiddagen se verdens rigeste museum Getty Museet. Det har kostet 7 mia. kroner at opbygge, og det er inddelt i de 4 verdenshjoerner - den nordlige kunst foer 1600 - oest kunst fra 1600 - 1800 (europaeisk kunst) - syd fra 1600 -1800 og vest efter 1800 . Vi glaeder os meget til dette besoeg og mener, at det maa vaere en god afslutning paa turen.
I morgen skal vi ogsaa fejre Tina og Carstens bryllupsdag - de skal give middag.
 
Det er nok den sidste hilsen herfra
stor hilsen til jer alle og nu ses vi snart
 
Stor hilsen
Lis og Joergen
 

 

 

Sunday, May 20, 2007

Fortsat Los Angeles

 
I gaar koerte vi til Venice Beach - en strand som synes uendelig. Helt som man ser det i TV, naar der vises noget i film og andre steder fra de unges eksklusive liv med masser af unge mennesker, der - bare - lever livet. Vi saa ogsaa rigtige Bay-watch folk, som vi ser dem i TV.
I dag har vi vaeret i Down Town, hvor vi blandt andet saa Walt Disney's Concert Hall - skaenket til Los Angeles Symfoniorkester af Disneys kone. Det havde kostet 2 mia. kroner, men det var ogsaa flot.
Vi var ogsaa i Beverly Hills med de mange flotte huse - et rigtig rigmandskvarter. Vi koerte hen ad Rodeo Drive, hvor alle de flotte butikker ligger, som skuespillerne handler i - vi handlede der ikke -.
Nu gaar vi en tur ned paa Hollywood Buelevard, hvor vi skal finde lidt til aftensmad.
Stor hilsen til alle fra Lis og Joergen

og til dig Erik, saa er det ganske rigtigt, der er ved at vaere fyldt op - Lis kan vist rumme lidt endnu, men hun er jo ogsaa yngre.
 

Saturday, May 19, 2007

Los Angeles

 
Her i Los Angeles er der ogsaa utroligt meget at se. Det er jo ganske umuligt at se bare en broekdel af alt, hvad man godt kunne taenke sig. Nu er Los Angeles jo en stor by - den naeststoerste i USA - alle sevaerdighederne i Los Angeles er spredt ud over et omraade som Sjaelland.
Jeg glemte forresten at fortaelle, at i San Diego var vi i Balboa parken - et kaempe omraade med mange sevaerdigheder. Vi kunne ikke naa det hele, men vi var blandt andet inde i H. Fleet Space Theater videnskabsmuseum . Det var helt utroligt, hvor meget der var at se der. Det meste af det kunne vi proeve og roere ved.
Naa - tilbage til Los Angeles. Vi har selvfoelgelig vaeret paa hovedstroeget, hvor vi har set alle de kendte med deres navne i fortovsfliserne.
Om aftenen koerte vi en tur op i bjergene, saa vi kunne se ned over byen - et meget smukt syn. Under samme tur koerte vi gennem rigsmandskvarteret, hvor vi saa de pragtfulde villaer.
Carsten og jeg skulle vaelge frokoststed - saa det blev tilk The Hooters - vi syntes det var et godt valg - navnet passer til stedet.
I gaar var vi hele dagen i Universal Studios - alt havd vi saa havde relation til de film, som Universal laver. Vi saa hvordan mange af de kendt film blev lavet - igen helt utroligt, men det bliver for meget at berette om.
Vejret her er mellem de 20 og 25 grader. Lokalbefolkningen siger det er koldt, men vi synes det er ganske passende, naar vi skal traske saa meget rundt.
Det var beretningen for denne gang - stor hilsen til jer alle - nu skal vi jo snart til at pakke kufferten for hjemturen - paa onsdag
hilsen fra os
 

Thursday, May 17, 2007

San Diego

 
Ja, saa er vi rejst fra Las Vegas - byen hvor der var fest, lys og spektakel, men en utrolig stor og skoen oplevelse.
Vi tog turen fra Las Vegas til San Diego i et traek. Noget af en sej tur, men stadig masse af store og spaendende oplevelser paa selve turen.
Vi fik et dejligt hotel i San Diego til en rimelig pris.
Den foerste dag var vi paa havnerundfart. Vi kom blandt andet forbi den amerikanske flaade, hvor der er tilknyttet ikke mindre end 250.000 personer.
Selve San Diego er paa stoerrelse med Koebenhavn.
Vi var ogsaa paa besoeg paa et stort hangarskib - havde i sin tid vaeret den stoaerts i verden - men nu museum. Det er helt utroligt hvor stort et saadant skib kan vaere.
Der var ogsaa masse af soeloever i havnen. Det samme som i San Fransisco - jeg tror nok at jeg dengang skrev saeler, men de er jo naesten det samme..
I gaar var vi i Sea World, hvor man faar havets dejligste dyr til de utroligste ting i imponerende shows, isaer spaekhuggerne Shamu og Babyforetog nogle elegante spring over forhindringer, kyssede piger og oversproejtede publikum. Selve akvariet indeholder 25 millioner liter vand.
Nu er vi ankommet til Los Angeles, hvor vi skal vaere de naeste 7 dage.
Vi bor i Hollywooed og bor p[ hotel Hollywood Plaza. Vi har udsigt til de store bogstaver med navnet, som vi saa tit ser i fjernsynet.

Nu skal vi ud for at se paa byen, og saa vil der senere komme nyt herfra.

Stor hilsen til alle og tak for kommentarerne.

Hilsen fra os alle Joergen
 

Saturday, May 12, 2007

Grand Canyon

 
En stor oplevelse

Ja, saa er vi allerede kommet langt frem i ferien, og nu vil jeg godt berette lidt om en meget stor oplevelse:

Kan I huske:
En bondeknoes som hedder Hans,
der havde vaeret udenlands o.sv.

Det jeg nu vil skrive om ar vanskeligt at berette om, saa man helt kan forstaa, hvor stort og flot det har vaeret.
Det er nemlig en tur over og ved Grand Canyon.
Det startede med, at vi i bus blev hentet her p[ hotellet i Las Vegas. Saa koerte vi til en lille flyveplads, hvotr vi kom om bord i et 2 motores fly, og saa fjoej vi ind over Grand Canyon. Selve flyveturen var i sig selv ikke nogen behagelig oplevelse, men det blev til fuldt opvejet af den helt utrolige og smukke natur, som vi saa. Det er maerkeligt, som naturen kan skabe saa snukke steder.
Selve Grand Canyon er 446 km. lang og op til 30 km. bred og 1,6 km dyb, og i bunden bugter den mudderroede Colorado flod sig.
Det skal ses for het at faa det sande indtryk

Ellers er her meget varmt, vi har i dag taet ved 40 grader. Nu skal vi saa videre til San Diego vi koerer dertil imorrgen
Nu ikke mere for denne gand
Stor hilsen fra os i Las Vegas
 

Thursday, May 10, 2007

Las Vegas

 
 
Saa er vi kommet til Las Vegas

Nu er vi saa ankommet til Las Vegas. Vi bor paa et hotel, der har ikke mindre end 4000 vaerelser. Alt er saa utroligt stort. Af spillemaskiner er der ikke mindre end 2600 bare her paa hotellet. Det er ikke saerligt dyrt at bo her, for et stort vaerelse giver vi omkring 300 dr. kroner. Det er ligeledes ret billigt at spise her, og det er ikke smaa portioner, der bliver serveret for en. Det er ogsaa ret tydeligt at se paa mange af de mennesker, der bor her. Om aftenen er der et lyshav, man slet ikke kan forestille sig. Er man ikke tilk lys, larm og spektakkel, ja, saa er stedet ikke her. Men hvor er det flot om aftenen, naar alt lyset er taendt. Der er kopier af naesten alt, hvad der er kendt i den vide verden. Her er Eifeltaarnet, Venedig, Rom ja saa godt som alt.
Nu skal vi blive her til paa soendag, og saa gaar rejsen videre.
Jeg glemte at fortaelle at i San Francisco var der utrolig mange saeler i havnen. Det var fra 1985 eller var det 1987 der var jordskaelv, da soegte saelerne ind i havnen, og nu er de blevet en stor turistatraktion, selv om de lugter og stoejer meget.
det var vist nok for denne gang.
Hilsen fra Las Vegas

 

 

Sunday, May 6, 2007

Lidt nyt fra californien

 
saa er vi rejst fra san francisco

lige nu i skrivende stund er det soendag aften her i californien. vi koerte fra san francisco umiddelbart efter kl 1200 med retning mod las vegas, og nu har vi ca. midtvejs taget ophold paa et motel. vi har et ret godt vaerelse, men maskinen, som jeg sidder ved nu, er en af dem, vi brugte for flere aar siden. internettet er paa modem, saa det gaar ret langsomt, ligesom den ikke vil skrive store bogstaver.
Vi har haft nogle dejlige dage i san Francisco (nu kom der pludselig et stort bogstav). I dag har vi vaeret paa fangeoen Alcatraz. Det var en stor oplevelse - baade det at se fangelejren, men ikke mindst den fantastiske udsigt ind over San Francisco og Golden Gate. Jeg maa nok sige, at det har vaeret usle forhold fangerne har haft, og det var foerst i 1963 at lejren blev lukket, vist ikke fordi man havde ondt af fangerne, men mest fordi det var for dyrt at drive lejren. Vi var ogsaa paa bytur med en to-daekker, og paa den maade var det en god lejlighed til at se byens mange spaende steder. det var ogsaa en stor oplevelse at gaa i fischersmans wharft, og selv om det nu ikke er i selve feriesaesonnen, var der mange mennesker, saa jeg ville noedig gaa der i ferietiden.
I dag er varmen kommet - vi har vaeret oppe paa 32 grader i dag, og det bliver vist det samme de naeste dage.
Det var nok for denne gang - og en stor hilsen til alle
fra os i californien
 

Friday, May 4, 2007

en ekstra hilsen

 
 
Til Erik og Britta - Anita og familie
 
Tak for jeres hilsen - haaber I vil gentage det
 
 

 

 

Saa gaar det bare

 
 
Solvang og Heast Castle
 
vvi er nu kommet godt fra land. Efter foerste overnatning i Los Angeles koerte vi ad heighway 1 med retning mod San Francisco. Vi havde ophold et par timer i danskerbyen Solvang. Det var helt maerkeligt saa langt fra Danmark at se danske navne og paa restaurationen, hvor vi var inde for at spise, kunne betjeningen dansk. Det var ellers en meget smuk by med mange smukke bygninger. Vi gik en del rundt, og naar man i forretningerne hoerte at vi var fra Danmark, ja, saa var de meget interesseret i at hoere noget fra vores land. En del var ogsaa efterkommere fra de foerste danske.
Da vi havde haft nogle hyggelige timer i Solvang, koerte vi videre med retning mod San Francisco.
Vi overnattede nogle faa kilometer fra Heast Castle, idet det var vores besoeg naeste formiddag. Vi fandt et dejligt rart sted at overnatte - samtidig ret billig - saa det var jo lige stedet for os.
Naeste formiddag koerte vi saa til Heast Castle og det var i sandhed en stor oplevelse. Det kan naesten ikke beskrives, men skal opleves. Helt utroligt at en person har kunnet bygge saa meget, men han var vist heller ikke i oekonomiske vanskeligheder.
Efter besoeget der, koerte vi til San Francisco, hvor vi ankom om aftenen. Vi var traette og det hotel vi havde regnet med, stod ikke helt maal med vore forventninger, saa vi maate i farten finde noget andet. Saa nu bor vi et skoent sted (ret dyrt) vi skal vaere her i 3 dage.
I dag har vi vaeret paa shopping og China Town. I morgen skal se Golden Gate og paa bykoesel.
Det var alt for denne gang.
 
Hilsen fra os i Francisco

 

 

Tuesday, May 1, 2007

vel ankommet til Los Angeles

 
Nu er vi vel ankommet til Los Angeles. Jeg kan se p[ mit ur, at klokken i Danmark er nu 0250 saa I sover nok nu. Her er klokken 1750.
Det var en ret behagelig flyvetur, fra Kobenhavn og her til Los Angeles var der en flyvetid paa ca 14 timer, men der var fin behandling ombord. Vi passerede sydspidsen af Gronland og da det var fint vejr, kunne vi se de snedaekede bjerge, et meget smukt syn. Vi floj saa ind over Canada og her til. Vejret her er ganske fint. I morgen korer vi til Solvang, for ikke at glemme det danske.
Nu skal vi holde os vaagen lidt for at vaere med paa tiden herovre.
Det var en lille hilsen til jer her paa vores foerste dag.

Stor hilsen
Joergen