ikke navngiven bagermester

Uge 50: Torsdag den 15. december 2016

Emne: julebagning

 

Når man ser på saunaklubmedlemmernes sammensætning, ja, så er det nu nok ikke lige der man finder personer, der er eksperter ud i bagning. Bagning er ellers et område, der har ret stor bevågenhed i befolkningen, se bare på de mange fjernsynsudsendelser, hvor netop bagning er det helt store trækplaster. Ja, der har ligefrem været udsendelser, hvor en eller flere deltagere har ladet gråden fået frit løb, hvis selve det bagte havde været lidt af en fiasko.

At selve emnet bagning i det hele taget kom til debat i saunaen fremkom ved, at der for tiden er fundet en lækkerbisken for medierne, idet en person, der nu gennem flere år har været plaget af en rygskade og som følge deraf ikke har kunnet udfylde en arbejdsplads på normal tid, hvilket for den pågældende person ville sige en arbejdsuge på 12 timer, nu i sin fritid havde kastet sig ud i bagerkunsten for at forsøde julen lidt med småkager. Pågældende af denne bedrift havde nu fundet anledning til at delagtiggøre andre og havde lagt det ud på Facebook, hvilket nu var bemærket af en sagsbehandler ved kommunen. Sagsbehandleren havde nu fundet anledning til at påpege, at den pågældendes arbejdstid måske kunne sættes lidt op, da aktivitet for den pågældende tilsyneladende ikke fejlede noget.

Det, der nu kom op til debat i saunaen, var, om det nu også var en rigtig måde at finde frem til en arbejdsevne. Der var sådan set enighed om, at der ikke var noget at bebrejde sagsbehandleren, idet der kun var foretaget det, som ønsket af samfundet, nemlig at ydelse og nydelse skulle stå i forhold og hvis pågældendes arbejdsevne nu var forbedret, ja, så skulle det vel også give udslag i øget arbejdstid – absolut til gavn for den pågældende.

Men, kære saunaklubmedlem, fortvivl nu ikke. Du kan ganske roligt gå i gang med julebagning for det vil ikke få indvirkning på din pension – den skal nok komme til den første.

God jul og godt nytår

 

 

 

foto,s fra Bies Have

Uge 49: Torsdag den 8. december 2016

Emne: fortsættelse

 

Det er slet ikke så sjældent at man støder på, at fortsættelse følger, når man har fulgt med i et eller andet i medierne, og her kan det så godt være noget irriterende, når lige man har fået fat i noget, ja, så bliver der bare sagt, at hvis man vil vide mere om dette emne, så skal man gå videre til et eller andet. Når man lige har sat sig godt til rette for at høre nyhederne i TV så bliver man tit henvist til, at hvis man vil vide mere, så skal man gå ind på dr.dk. Mon ikke det er begrænset, hvor mange, der her og nu skifter for at følge emnet op. Det bevirker så selvfølgelig, at man kun er halvt orienteret, men her vil man ganske givet henvise til, at det er ens egen skyld, for man kunne da bare følge op ved at orientere sig ved det henviste.

At emnet fortsættelse i det hele taget blev taget op i saunaen skyldtes, at sidste uges emne, skavanker, slet ikke var blevet uddebatteret, idet indtil flere af medlemmerne havde skavanker, der overhovedet ikke var blevet taget op i sidste uge. Nu med en uges tænkepause havde man fundet frem til yderligere skavanker. For at få dette emne afsluttet havde alle nu mulighed for at komme frem med skavanker uanset stort eller småt. Her må det så heldigvis anføres, at de nye emner nok må komme ind under begrebet ”småting”. Her må lige igen anføres, at det der for nogle godt kan synes småt, det kan for den enkelte godt være stort.

Det dejlige var, at de medlemmer, der virkelig havde haft sygdom af lidt mere alvorlig karakter, alle gav udtryk for, at de efter omstændighederne havde det godt, og de så positivet frem på tilværelsen, så må småskavankerne være glade for, at de hører hjemme i afdelingen for småskavanker.

 

 

 

 

foto,s fra Hobro en novemberdag 2016

 

Uge 48: Torsdag den 1. december 2016

Emne: skavanker

 

Man skulle da tro, at saunasnakken i dag udelukkende havde været centreret om ugens store begivenhed, nemlig at vi har fået en ny regering. Ja, ny og ny, det er jo så som så, for der er vel bare sket det, at vi har fået et tillæg af fem nye ministre, men selve politikken, ændres der vel ikke meget ved. Det kan måske se lidt mærkeligt ud, at en regering, der ellers går ind for store offentlige besparelser, starter med yderligere omkostninger til fem ministerier. Ved første øjekast ser det ud til, at et ministerium må være et ønskejob, nemlig ministeriet for Nordisk samarbejde. Tænk, her troede vi, at vi havde et rimeligt godt nordisk samarbejde, men sådan ser det måske slet ikke ud. Det må vel være begrænset, hvor mange møder et sådant ministerium kan fremkalde.

Nej, samtalen i saunaen kom ret hurtigt ind på skavanker, og når man tager i betragtning, at saunaklubmedlemmernes gennemsnitsalder er ret højt, ja, så er det slet ikke så få skavanker, der kan diskes op med. Begejstringen for fysiske skavanker kan godt være så stor, at det slet ikke er til at stoppe igen. Vi må jo indrømme, at vi er i reparationsalderen, og uha for et fællesskab det skaber. Her er vi på hjemmebane, og emnet er langt bedre end rentefald, dårlige vejrudsigter og noget af lignende art. Samtalen kan godt være lidt af overbudspolitik, og her kan det godt være ret vigtigt, at man venter med indlæg, idet det drejer sig om at overgå forrige indlæg. Det kan også være en fordel, hvis man visuelt kan fremvise noget. Hvis man har en tennisalbue, kan det være godt med en neongrøn neopren-bind for det vil ganske givet give anledning til en del forespørgsler.

En fordel ved at blive ældre er heldigvis, at hver dag bringer en ny skavank, man kan næsten ikke ønske mere. Det skulle da lige være et liv uden skavanker. Men så måtte vi mænd jo finde på noget nyt at snakke om. Sivflet for eksempel.

 

 

 

 

 

Erik Kjærs fotosamling - Fussingø

 

 

 

 

Uge 47: Torsdag den 24. november 2016

Emne: kovending

 

Normalt er det ikke de store politiske spørgsmål og emner, der bruges tid på i saunaen. Nej, her drøftes store og til tider alvorlige emner. I dag var dog nok lidt af en undtagelse, idet den politiske situation i øjeblikket nok giver anledning til, at selv i så vigtigt et forum som saunaklubben, må situationen i øjeblikket tages op til drøftelse.

Et politisk parti har nu over længere tid givet udtryk for, at netop dette parti stod stålfast på visse ting, som de mente var en nødvendighed for landet som helhed. Man havde den opfattelse, at selv med den største diplomatiske snilde, kunne der ikke rokkes ved partiets beslutning. Men, men, der er ikke noget man kan regne med, når der tales om politik. For netop dette parti har nu taget en kovending, der vel nok må betragtes som en af de største i nyere politik.

Det var denne kovending, der gav anledning til den politiske debat i saunaen. Selve det politiske indhold, havde ikke så stor betydning, nej, det var mere det, at man nu igen havde fået bekræftet, at når der tales om landets folkevalgte, så skal man tage deres udtalelser med forbehold.

Hvad er i grunden en kovending. Ja, udtrykket kovending kommer oprindelig fra en manøvre fra et sejlskib, hvor man drejer bådens forstavn væk fra vindens retning, så man på et tidspunkt har vinden ind lige bagfra. Det politiske kan også overføres til en sejlbåd, der skal sejle mod vinden, men dette kan ikke lade sig gøre, man må foretage zigzag kurs, så man skiftevis får vinden ind fra højre og venstre side. Man må sandelig sige, at denne manøvre er man ikke ubekendt med i det politiske liv.

Det er vel heller ikke helt ukendt, at Folketinget kan sammenlignes med en børnehave, og dette har vi nu på ny fået bekræftet, idet der tales meget om, at der klatres rundt i træer, og her er vores politiske ven kommet så højt op, at han har svært ved at komme ned igen.

Alt i alt må man vel sige, at en kovending er en lille betaling for at få adgang til en ministerbil, og det går vel her, som det så tit har gjort – tiden læger alle sår.

 

 

 

 

 

Erik Kjærs foto - fra Hjerritsdal

 

Uge 46: Torsdag den 17. november 2016

Emne: aktiviteter

 

Når man ser på alle de tilbud, der reklameres med i alle medier, ja, så er det vist op til en selv, om man vil være med til noget. Her gælder den undskyldning, at nu er man kommet op i alderen, så det er vist ikke noget for mig, absolut ikke. Der tilbydes netop mange aktiviteter for den ældre generation, og det kan ikke passe andet, at for det enkelte menneske, ja, da må der være et eller andet, der kan bruges.

Hvad er det så, der tilbydes. Det vil være alt for meget at komme ind på her, så der kan bare henvises til hjemmesider og lignende steder, hvor alt er beskrevet. Ved en søgning på nettet om aktiviteter kommer der ikke mindre end 28 tilbud, og det er langt fra dækkende over alle de aktiviteter, der findes her i området.  

I saunaen var der da også mange, der kunne berette om aktiviteter, som de var delagtig i, og vi kan da bare nævne en aktivitet, som at gå til svømning hver torsdag, hvor saunaopholdet jo er en vigtig del, ikke kun for den dejlige varme, der er med til at rense kroppen, men ligeså meget for det sociale samvær, hvor der drøftes og diskuteres mange relevante ting.

Det var dog begrænset, hvad der i dag var oppe til debat, og det var da i grunden lidt mærkeligt, for både udenlandsk og indenlandsk, sker der da for tiden mange ting. Blandt andet det nu overståede valg til præsiden i Amerika, og dette valg burde da nok give stof til debat. På det hjemlige arbejdes der på højtryk for at få en finanslov strikket sammen.

Men det der kom lidt til debat, var et medlem, der spurgte, om der var nogen af medlemmerne, der var specielt farvesagkyndig, idet han havde det problem, at hans fødder havde to forskellige farver, hvilket selvfølgelig godt kunne se noget mærkeligt ud. Det var dog lidt for meget for selv kyndige saunamedlemmer, men der kom dog en vis forklaring på spørgsmålet, idet et medlem mente, at han havde de to farver, fordi han så bedre kunne huske, hvad der var højre og hvad der var venstre fod. Denne forklaring var spørgeren tilfreds med, idet han netop havde problemet med at huske, hvad der var højre og hvad der var venstre fod.

 

 

 

det skifter hurtigt - nu næsten vinterbilleder

 

 

 

 

 

 

 

Uge 45: Torsdag den 10. november 2016

Emne: overfodring

 

Når man tænker på begrebet overfodring, ja, så lede det vel tankerne hen på overfordring af dyr. Her kan vi jo blandt andet tænke på Frankrig, hvor gæs bliver tvangsfodret, så de hurtigt kan nå det, som forbrugerne venter. Her tænkes det overhovedet ikke på, om det, som man foretager sig, er dyrevenlig eller det modsatte, nej, profit er det, der taler mest.

Nye undersøgelser har også vist, at nyfødte børn også overfodres, idet man har tilbøjelighed til at proppe så meget mælk som muligt ned i et spædbarns mave, men det har vist sig at være helt forfejlet, idet mavesækken hos et lille barn er så lille, at det kun kan rumme meget lidt. Ved at man propper mere og mere i mavesækken bliver denne udvidet alt for meget i forhold til barnets størrelse. Det kan så senere få den konsekvens, at mavesækken kræver ret store portioner, hvilket igen vil sige, at barnets vægt forøges meget mere end nødvendigt. Derfor ser man også ret tit, at der er børn, som har problemer med vægten, og på et eller andet tidspunkt må der professionel hjælp til, for at få dette bragt i balance, hvilket desværre ikke altid lykkes.

Det er vel heller ikke helt forkert at nævne et land som Amerika, hvor det ret tydeligt ses, at for manges vedkommende er der tale om overfodring. Det hænger måske sammen med, at man i dette land spiser det, som vi kalder ret usundt, og har man været i landet, ja, så kan man også bekræfte, at det er ret store portioner, der bliver serveret.

For at komme tilbage til overfodring, ja, så skal vi igen til Amerika, for emnet kom netop op i saunaen i forbindelse med det nu overståede valg, som nok fik et lidt uventet udfald, men det er ikke så meget det, der blev talt om, nej, det var den ”overfodring” som medierne nu gennem flere måneder har bombarderet os med. Det er helt utroligt så mange mennesker, der skal sendes til stedet for at kunne give os en orientering. Massemedierne har da tilsyneladende heller ikke den helt stor tro på, at seere og lyttere har den helt store opfattelsesevne, idet procedure og lignende er gentaget mindst hundrede gange.

Men, nu er valget overstået, så mon ikke vi kan få lidt andet at gå op i. Vi må nu nok regne med, at et stykke tid endnu vil vi blive overfodret med nyheder.

 

 

 

 

 

 

et par efterårsbilleder

 

 

Uge 44: Torsdag den 3. november 2016

Emne: så kom efteråret

 

Så er sommeren da vist helt forbi, og nu må vi til at se at skue hen mod mørkere tider. Men nu må vi ikke glemme, at efteråret har mindst lige så mange farver som foråret, som vi oftere fremhæver i farvemæssig sammenhæng. Den kolde polarluft vil til at gøre sig gældende, og træerne får nu besked om at lukke af for vandtilførslen til bladene. De tørrer ud og antager røde, brune eller orange farver. Disse skønne og dejlige farver kan også kombineres med et rigt farvesyn når man ser på træerne med æbler, pærer og andet godt frugt. Der er også stadig mange skønne blomster, som man kan glædes over.

Nu er det sådan, at i en sauna kan man hurtigt skifte fra det ene emne til et andet, og sådan var det også i dag. Efter at mange havde udtrykt sig i smukke vendinger om alt det skønne, som man oplever med efterårets komme, ja, så var emnet, på en eller anden måde, pludselig kommet ind på behandling hos læger og tandlæger, og det må nok siges, at der var mange oplevelser, og det vil komme alt for vidt at komme ind på alt. Et skal dog lige omtales, og det er oplevelser i forbindelse med indsprøjtninger. Her havde flere haft oplevelser, som de ikke ønsker igen. Der var ligefrem en beretning om en indsprøjtning, hvor selve nålen havde været på tykkelse med en griffel, som man husker fra skoletiden. Hvorvidt denne oplevelse er helt i overensstemmelse med sandheden, ja, det skal stå hen i det uvisse.

Et lyspunkt var dog, at et medlem, der på grund af en operation ikke må bruge hverken svømmebassin eller sauna, indfandt sig, idet han havde haft fødselsdag, og så blev denne dag fejret på behørig vis.

Men, for at komme tilbage til efteråret og den skønne tid, så glæd dig over, at du er i stand til at bevæge dig i naturen, og på den måde kan du endnu nå at se de skønne farver, for der vil ikke gå lang tid, så er bladene faldet til jorden.

 

 
 

 

 

Fra Erik Kjærs fotosamling

 

Uge 43: Torsdag den 27. oktober 2016

Emne: stille dag

 

 

Saunaindlæg af vicepræsident Erik Hjortshøj

 

Der var stille i saunaen i dag. Webmasteren havde ikke indtaget sin plads og der var forlydender om, at han ikke ville være tilstede i dag. Fravær med gyldig grund.

Alle kiggede rundt. Hvem skulle forestå sangen til dagens ædle giver. Kontrollanten oplyste, at i sådan en situation måtte præsidenten tage over.

Det lettede på stemningen, og alle sad nu blot og spejdede ud ad vinduet efter den ædle giver. Tiden gik, og til sidst indså man, at der hverken blev sang eller bægerklang.

Mistrøstige sneg medlemmerne sig ud af saunaen og gik i badet. Det var noget køligt, eller var det medlemmernes sindsstemning, der bidrog til den lave temperatur.

Efter anden saunatur dukkede den ædle giver pludselig op , men med stor forbinding på hovedet. Et operativt indgreb havde forhindret fremmøde, og det lettede på medlemmernes humør, ikke på grund af operationen, men med tanken om, at der nok senere blev mulighed for alsang

 

 

 

 

Erik Kjærs fotosamling

 

 

Uge 41: Torsdag den 13. oktober 2016

Emne: østenvind

 

Det er de mest utrolige emner, der kan blive taget op til drøftelse i saunaen. I da kom emnet østenvind pludselig op og blev til en diskussion. Hvis man undersøger, hvad der forstås ved østenvind, ja, så får man den oplysning, at det er en vind, der kommer fra øst. Tænk, denne oplysning er da meget berigende, for ved nærmere eftertanke, er det da meget indlysende. Man kan også få oplyst, at østenvind er hyppig om foråret, når den kontinentale vinterhøjtryk over Europa er brudt ned mens det tilsvarende højtryk over Skandinavien eller Rusland er intakt. Man kan også støde på et begreb som ”påskeøsten” Påskeøsten hænger, som navnet antyder, sammen med noget fra øst og perioden, hvor påsken normalt falder. Det kan blive bidende koldt og når påskeøsten dominerer, giver det vinterkulde langt ind i foråret.

Men nu er det jo ikke forår, men derimod efterår, og det et er nu nok fordi vi her i september har haft så fint vejr, at det pludselig fornemmes meget koldt, nu, hvor vi har fået en nordøst vind. Men så slemt er det vel heller ikke, man kunne da bemærke, at et medlem var mødt op i bare tæer og sandaler, men de korte bukser var da trods alt skiftet ud med lange bukser.

Man kender også sætningen ” alt godt fra havet”, men kan denne sætning også bruges, hvis man vil forbinde det med noget fra øst. Vi kan vel ikke helt sige ”alt godt fra øst”. Uden på nogen måde at skulle være politisk, kan man vel godt stille spørgsmålet ”hvad godt får vi fra øst”. Hvad får vi for eksempel fra de østlige lande. Hvis man går i dybden, kan man sikkert finde mange ting. Fra Rusland har de vel været leveringsdygtig i vodka, ligesom store operaer og danseforestillinger har beriget den vestlige verden. Også store sportsnavne har vel sat deres præg på den vestlige verden. Her kan der så måske sættes spørgsmål ved, om præstationerne har været i forbindelse med indtagelse af forskellige stoffer. Men her har sportsfolk i den vestlige verden jo heller ikke holdt sig tilbage.

Samtalen blev måske lidt for meget for et medlem, der rejste sig og udtalte, at nu ville han gå til vask. Dette medførte, at et andet medlem udtalte, at her måtte der være tale om storvask.

God efterårsferie –husk ingen svømning i næste uge

 

 

 

 

Igen fra Erik Kjærs fotoserie

 

Uge 40: Torsdag den 6. oktober2016

Emne: en lille en

 

Man skulle ellers tro, at der i denne tid ville være masse af gode emner til diskussion, når man tænker på, at der netop i denne uge er startet et nyt arbejdsår for folketinget, og hvor statsministeren har lagt frem, hvad regeringen agter at foretage sig. Der er da emner nok at tænke på, hvad med boligskatten, skattelettelser for høje indtægter, SU for unge studerende, og ikke mindst er Dannebrog også kommet ind i billedet, idet dette dejlige flag nu bliver brugt som blikfang for folketingets formand, da flaget netop er ophængt lige bag hende.

Jo, der er sandelig emner nok, der havde været en diskussion værdig, men ikke et eneste ord blev nævnt om alt dette i saunaen, nej, der var et helt andet emne, der tog hele billedet, og dette emne var ”en lille en”. Nu skal der jo nok være læsere hvis tankegang løber lidt løbsk, idet emnet relaterede til, at et medlem ganske stille og forsigtig spurgte ind til, hvad der ville være godt at byde gæster ved en festlig lejlighed, hvor man lige ville løfte armen. Der var mange gode kendte forslag, og her var det så, at et medlem henviste til, at man da kunne bruge ”en lille en”. Denne information og udtalelse skabte en vis uro i saunaen, og det var tydeligt, at visse medlemmer så sig meget undersøgende omkring, ja, det tangerede en vis form for en anatomisk undersøgelse af øvrige medlemmer.

Med de udtalelser der fremkom, var det noget vanskeligt at få en saglig snak om det, som hele diskussionen startede med, nemlig hvad man skulle servere for gæster. Selv om vi her i landet hylder frihedsprincipper som retten til at ytre sig frit, såvel skriftligt som mundtligt, ja, så egner langt de fleste af udtalelserne sig ikke til at blive gengivet her på skrift.

Slutteligt må det vel slås fast, at ens tankegang ikke altid er i god tro.

 

 

 

 

 

Igen fra Erik Kjærs fotosamling

 

 

Uge 39: Torsdag den 29. september 2016

Emne: tilfredshed

 

Hvornår er man i grunden tilfreds?. Ja, dette spørgsmål kan selvfølgelig stilles til mange forskellige mennesker, og man vil ganske givet også få mange forskellige svar. Er man tilfreds, hvis bare det daglige forløber uden de store omvæltninger. Ja, det er der sikkert mange der vil kunne sige ja til. Vi er nu nok sådan indstillet, at for mange ændringer i tilværelsen bevirker, at man måske bliver lidt utryg. Det at være utryg ses jo mange gange i forbindelse med, at en person, der på en eller anden måde måske er kommet lidt på afveje, benævnes som en, der muligvis har haft en utryg barndom.

Det med at være tilfreds kom op at vende i saunaen i forbindelse med, at snakken, i første omgang gik på, at nu ville olieprisen til at bevæge sig opad igen, som om det ville være den helt store katastrofe, hvis benzinprisen ville stige 10 øre pr. liter. Det skal nu retfærdigvis siges, at det heller ikke var denne enorme stigning, der bragte sindene i kog, men det bragte samtalen ind på de lande, der normalt er de store olieproducenter. I den forbindelse kom man ind på Syrien, og det var her, at emnet tilfredshed kom op at vende. Når man så billeder fra de bomberamte steder, hvor børnene kravlede rundt mellem murbrokkerne mens bomberne faldt rundt omkring, ja, så skulle man være et mærkeligt menneske, hvis man ikke kunne være tilfreds med de forhold vi lever under.

Selvfølgelig kan der da være mange ting, som man kan være utilfreds med. Man kan være utilfreds med den siddende regering, eller det nuværende bystyre, men når alt kommer til alt, ja, så er det da i grunden småting for hvad ændring ville der komme ud af at få skiftet alle de styrende organer. Det vil da vist kun føre til et par småændringer her og der.

Nej, lad nu de småting komme i baggrunden, og så lad os glædes over, at vi lever i et land, hvor vi frit kan tale, skrive og dyrke den religion, som vi nu har lyst til.

 

 

 

 

 

Fra Erik Kjærs fotosamling

 

 

 

 

Uge 38: Torsdag den 22. september 2016

Emne: Nu falmer skoven

 

Man ved at årstiden skifter fra sommer til efterår, når markerne er mejet, skoven falmer og løvet falder og dækker jorden med et rødt og gult tæppe af blade. Efterår betyder hygge, gåture i skoven og varm te ved stearinlysets skær. Ja, lyder det ikke hyggeligt, og det er det da også. Man kan virkelig få meget ud af efteråret. Hvis man skal have gæster, og det skal være så fint, at det skal være med bordkort og den slags, ja, så er det da lige sagen at finde noget i skoven, som kan bruges til den slags.

Selv var jeg i dag, inden saunaturen, på en cykeltur, og denne cykeltur gik blandt andet gennem en skov. Og nu kunne man ved selvsyn se, at det er begyndende efterår. Skovens blade har fået en anden kulør, og snart vil bladene dækker jorden. Nu er naturen nu engang skabt sådan, at ikke alt er idyl. Inde i skoven så jeg et rådyr, sikkert en unge fra i år, der lå død langs vejsiden. Det har sikkert her til morgen været ude for at finde lidt spiseligt, og har så skullet krydse vejen, men er herunder blevet ramt af en bil. Nu ligger det bare og venter på, at måske ræven vil fjerne det. Moderen har nok udstødt det, og så skulle det til at klare sig selv.

Man ser en hel del sådan en morgen. Der var en landmand, der med en stor maskine var ved at tage kartofler op. Det så godt nok lidt nemmere ud, end da man som skolebarn, blev sendt ud hos en landmand for at samle kartofler, til en dagløn af 5 kr. I det hele taget var der, så tidlig på dagen, livlig aktivitet hos landmændene. Det ser ud, som om der de fleste steder, var gjort klar til næste års høst.

Efterårssnakken i saunaen kom i gang ved, at et medlem oplyste, at da han i dag kørte ind til svømmehallen, var han pludselig kommet i efterårsstemning. Dette havde resulteret i, at han pludselig fik lyst til at synge ”Nu falmer skoven”. Han, der for øvrigt er medlem af et menighedsråd, og nok skulle være vidende om en salmes længde, var kun kommet halvvejs gennem salmen, da han nåede ind til svømmehallen. Dette resulterede i, at han måtte køre en omvej, for at få de sidste 5 vers med.

Han var dog stadig i stand til at kunne synge med til fødselsdagssangen for et medlem.

 

 

 

 

Erik Kjærs fotosamling - fra Hobro Havn

 

Uge 37: Torsdag den 15. september 2016

Emne: seriøsitet

 

Hvordan seriøsitet kan komme ind i de debatter og samtaler, der føres i saunaen, ja, det er der måske nok enkelte, der vil sætte spørgsmål ved. Men ikke desto mindre så kom seriøsitet faktisk ind og blev et væsentligt bidrag til dagens emne.

Dagen startede ellers på det normale samtaleniveau, altså om dagligdags emner som vejret og alt sådant noget. Nu må der da nok standses lidt op ved et emne som vejret, idet man i mands minde ikke har oplevet en september, hvor temperaturen har været så højt som den er i disse dage, hvor den sniger sig op i nærheden af de 30 grader, ja det er tæt på, at det er en konkurrent til saunaen.

Men nu tilbage til den seriøse del af dagens samtale, men det må dog lige her indskydes, at ikke alle var på hjemmebane, under dette emne. Og hvad var så emnet, jo, det var såmænd valg til menighedsråd. Her må nok også lige for en sikkerheds skyld indføjes, at dette valg er her til efteråret.

Man må vel lige indføje, at betydningen af seriøsitet er oprigtighed, alvor eller ansvarsfuldhed som kendetegner nogen eller noget, og præsidenten, der foruden det ansvarsfulde job som præsident i saunaklubben, også sidder som medlem i et menighedsråd, udtalte ”for ikke at ødelægge debatten opfordrer jeg til, at seriøsiteten og nøjagtigheden sættes i højsæde”. Det medførte selvfølgelig, at den efterfølgende debat foregik på et plan, hvor der ikke blev lagt noget ind under gulvtæppet.

Et par medlemmer henvendte sig til præsidenten for at få svar på, hvad i grunden menighedsrådets arbejde bestod i. Den efterfølgende udredning fra præsidenten forekom noget teknisk, og da han kom ind på provstiudvalg og lignende udtryk, ja, da var det som om flere af medlemmerne var stået af.

Nu skal må jo ikke tro et valg til menighedsrådet er et valg, der ligner valg til folketinget. For langt de fleste steder, er der tale om fredsvalg, og det vil sige, at der kun er en liste, så de personer, der er der, er valgt.

Om der kan indføres fredsvalg til folketinget er nok tvivlsomt.

 

 

 

 

Erik Kjærs fotosamling - fra Aalborg

 

Uge 36: Torsdag den 8. september 2016

Emne: udholdenhed

 

Udholdenhed forbinder man sædvanligvis med noget meget anstrengende eller ubehageligt, noget som også er forbundet med et arbejde, der giver sved på panden. Man ser det selvfølgelig også ved store sportsstævner, og vi har jo lige her i sommer været vidne til stor udholdenhed hos mange unge mennesker, der deltog i afholdelen af olympiaden.

Derfor er det også ganske imponerende at se saunaklubbens medlemmer udviser stor udholdenhed i svømmebassinet, allerede her fra sæsonens begyndelse. Man kan næsten fristes til at tro, at det går lidt ud over den sociale del, idet det er meget begrænset, hvor mange der opholder sig i det, man vist godt kan betegne som ”snakkeenden”. Det er nu ikke ualmindeligt at se, at flere medlemmer gennemfører indtil flere banelængder, inden en velfortjent pause.

Udholdenhed er ikke kun forbundet med hårdt arbejde, og dette kom tydeligt frem i saunaen i dag. Et medlem skulle på behørig vis fejres i forbindelse med hans fødselsdag, og dette blev, som sædvanlig, også gjort, inden vi gik i badet. Nu er det sådan, at med fødselsdage er der visse traditioner, og en af traditionerne er, at medlemmet, der har fødselsdag, også bliver fejret efter en anstrengende tur i svømmebassinet, hvorfor indtil flere, ja mange, medlemmer i god tid havde forladt svømmebassinet, for i ro og mag at kunne være med til at fejre fødselaren. Og her er det så, at udholdenhed kommer på en lidt anden opgave, idet fødselaren ikke lod sig vise. Dette medførte selvfølgelig mange bemærkninger, og efterhånden som tiden gik, var der flere medlemmer, der ikke kunne holde til saunavarmen i så lang tid, så de så sig nødsaget til at forlade lokalet. Men udholdenhed kom dog de fleste til gode, for endelig dukkede fødselaren op, hvorefter han igen blev fejret på behørig vis.

Det var en flok sveddryppende saunagæster, der fik et velfortjent bad.

 

 

Torupstrand

 

Fra Erik Kjærs fotosamling

Aalborg

Uge 35: Torsdag den 1. september 2016

Emne: opstart

 

Når der tales om opstart til et eller andet er det vel forbundet med, at der op startes på noget nyt, eller der er opstart på noget igangværende. Her er så selvfølgelig tale om opstart på noget igangværende, nemlig saunaklubben, der nu har ligget stille i 5 måneder. Det er dog dejligt at se, at næsten alle, der var med i sidste sæson, også melder sig under fanerne igen.

Efter en sådan ligge pause, er der selvfølgelig en hel del, der kan berettes om. Det var dog begrænset, hvad der kom frem i saunaen, med det skyldes måske, at man lige igen skal vænne sig til selve omgangstonen. Vi må vel nok sige, at med det sommervejr, der har været, skulle der da nok være noget at ”brokke” sig over, men det må retfærdigvis siges, at der så godt som ingen ”brok” var over vejret. Ja, der var endog flere, der mente, at sommervejret havde været ganske udmærket, og et medlem kunne fryde sig over, at han og familien ikke havde lejet et dyrt sommerhus beliggende ved Vesterhavet, idet hele familien om sommeren var til sol og høje temperaturer og ikke til blæst og regn.

Et medlem kunne berette at han og familien i sommerens løb havde kørt en del rundt i bilen, idet han mente det lidt mere behageligt end køre rundt på cykler. Under en sådan biltur havde han været så uheldig at påkøre en kat (dog ikke sort), der absolut skulle over vejen lige det sted, hvor han kom kørende. Sammenstødet med katten havde været så voldsomt, at katten var død på stedet. Nu stod han så der med en død kat, og da han ikke er af den type, der er meget for at bruge en skovl, skulle den døde kat så anbringes et andet sted. Han besluttede at finde et egnet sted, hvor han kunne gemme katten, hvorfor den blev anbragt i bilens bagagerum – her var der så et medlem, der fremførte, at så blev katten da kørt i rustvogn -. Denne bemærkning gav dog ikke anledning til yderligere, og vort medlem kunne oplyse, at han fandt et egnet sted, hvor katten blev stedt til hvile.

Nu håber vi så på en god sæson – opstarten var helt ok.

 

 

 

 

Erik Kjærs fotosamling - her fra Slettestrand og Svinkløv

 

Uge 13: Torsdag den 31. marts 2016

Emne: afslutning

 

Man skal nok være lidt forsigtigt når man bruger ordet, afslutning, hvilket vi i saunaklubben gjorde i torsdags, da det var sidste svømmedag i denne sæson. Der var blevet indkaldt til en beskeden ”afslutningsfrokost”, men ved nærmere gennemtænkning skulle man måske benytte sig af ordet, midtvejsfest, idet saunaklubben sandelig ikke står foran en afslutning. Nej, saunaklubben lever skam i bedste stil, og det er kun nogle få måneder, hvor klubbens medlemmer kan kaste sig over andre fritidssysler end svømning og saunaophold. At saunaklubben tilsyneladende er kommet for at blive, er der tydeligt tegn på, idet så godt som alle nuværende medlemmer har tilmeldt sig igen til den kommende sæson, der begynder 1. september.

Ved midtvejsfesten, eller for god ordens skyld, afslutningsfrokosten, var der god tilslutning, hvilken igen tyder på, at klubben udover svømning og saunaophold, også har medlemmernes interesse for socialt samvær, hvilket vil medføre, at der også fremover vil blive arrangementer af socialt karakter. Indtil nu har der været forskellige arrangementer. Vi har været en tur i Mariager, hvor vi i Klosterkirken fik en grundig orientering af Vagn, ligesom en byvandring i Mariager også var meget spændende. Der har også været arrangeret tur til Klejtrup, hvor Knud levende fortalte om byens fortid. Næste arrangement bliver nok en rundtur i Hobro, men herom vil der komme nærmere.

Afslutningsfrokosten indeholdt også, foruden mange pæne ord fra præsidenten, indslag fra to af klubbens medlemmer, og i det ene indslag blev man godt orienteret om, hvordan en fødselsdag i fordums tid kunne udarte sig til, og i det andet indslag fik man en masse at tænke over.

Nu er der så en lille pause, men pausen kan måske være medvirkende til at udvikle ideer og tanker hos medlemmerne, så der i den kommende sæson kan bringes nye tiltag.

Alle ønskes en rigtig god sommer, og i nærmeste fremtid vil der tilgå skrivelse vedrørende den nye sæson.

 

 

 

 

Erik Kjærs foto's fra Vorupør og Klitmøller

 

Uge 10: Torsdag den 10. marts 2016

Emne: dannelse

 

Dannelse er sådan set et lidt mærkeligt begreb, der vel nok kan fortolkes på mange måder, og det var da også et lidt mærkeligt emne at komme ind på i saunaen, idet man umiddelbart forbinder medlemmerne, som medlemmer, der har en god dannelse. Man bruger vel også mange gange betegnelsen pli, da pli vel er dækkende for en korrekt og høflig opførsel, der samtidig er dækkende for en god situationsfornemmelse. Det var nok denne situationsfornemmelse, der førte til selve diskussionen, idet et medlem kom til at udtrykke over for et andet medlem, at nu huskede han vel, at han i nærmeste fremtid havde fødselsdag. Det er nok en sådan bemærkning, hvor der godt kan stilles det spørgsmål, om spørgeren nu også havde den rigtige situationsfornemmelse, idet den kommende fødselar jo var ganske klar over, at hans fødselsdag var nært forestående. I dette tilfælde kan der nu nok sættes spørgsmål ved, om spørgeren havde pli.

Det satte livlig gang i debatten, og det var ganske interessant at høre alle de meninger, der var om god opførsel. Noget som stort set alle havde bidt mærke i, var den opførsel, der blev udvist af såvel unge som ældre, nemlig det, at havde man først fået en mobiltelefon i hånden, så var det næsten, som den var limet fast i hånden, og tilsyneladende kunne man ikke føre en normal tilværelse, hvis ikke man det meste af tiden havde øjenkontakt med mobilen. Efterhånden skulle man tage sig meget i agt, når man bevægede sig i gågaden, for langt de fleste medtrafikanter havde opmærksomheden andre steder end at være en del af selve gadelivet. Der er vist ingen tvivl om, at hvis man lavede en analyse af det, som der gives over mobilen, ja, så vil det for langt det meste være intetsigende oplysninger.

Det, som de fleste opfattede som ikke god opførsel, var, når man var i selskab, hvor stort set de fleste af gæsterne havde mobilen liggende lige ved siden af spisebestikket, ja, man kunne godt få den fornemmelse, at skulle der vælges, ja, så røg bestikket til fordel for mobilen.

Selv om man selvfølgelig ikke skal fornægte de nye tider, kunne der måske stadig bruges lidt af Emma Gads fortolkning af god opførsel.

 

 

 

 

Erik Kjærs fotosamling -fra Vorupør

 

Uge 9: Torsdag den 3. marts 2016

Emne: klædt på

 

Det at være klædt på kan have mange betydninger. Umiddelbart er det nærliggende at forbinde udtrykket med at være klædt godt på som en del af egne sikkerhed her i vintertiden, ved at man iklæde sig fornuftigt tøj, der kan modstå vinterkulden. Det er vel også et udtryk, som mange bedsteforældre bruger, nå de skal vejlede børn og børnebørn, Har I nu husket at få varmt og godt tøj på? Det er nu nok tvivlsomt, om de hører efter.

Det er en form for benyttelse af udtrykket, men det kan også have en helt anden betydning, idet det bruges meget i forbindelse med, at nogle skal foretage et eller andet. For eksempel hvis man følger lidt med i de politiske debatter, så skinner det mange gange tydeligt frem, hvem der er klædt bedst på, når der diskuteres på højt plan. Ikke så sjældent hører man, efter en sådan diskussion, at han eller hun ikke var klædt godt nok på, og her tænkes vist ikke på, om de nu var iført sidste mode inden for tøj.

Når udtrykket i dag var til debat i saunaen skyldes det udelukkende, at et agtværdigt medlem, der var i fuld gang med afvaskning af kroppen, inden såvel sauna som svømmebassin, til sin store overraskelse pludselig bemærkede, at en forholdsvis ung kvinde stod og betragtede hans grundige afvaskning. Der må her til medlemmets ros siges, at han tog denne situation rolig og fattet, og på intet tidspunkt var der panik at spore, ja, det kunne næsten fortolkes på den måde, at han nærmest følte sig smigret. Der var dog ingen tvivl om, at kvinden havde fejlfortolket indgangsdøren, idet hun gav udtryk for, at hun da vist var gået forkert. Diskussionen i saunaen efter episoden udviklede sig til, at man var lidt tvivlende, om man havde fortolket det på samme måde, hvis et mandligt medlem havde indfundet sig i kvindernes baderum.

Alt i alt må det vel siges om vores medlem, der havde fuld kontrol over situationen, at han jo sådan set ikke var klædt på, men nærmest det modsatte, idet han var klædt af.

 

 

 

 

foto fra Erik Kjærs samling

fra Gl. Estrup

 

fra Hjerl Hede

Uge 7: Torsdag den 25. februar 2016

Emne: forbigåelse

 

Det at blive forbigået i en eller anden situation kan være meget vanskeligt at håndtere, og i mange situationer ser man da også mennesker, der blive helt nedbrudt, hvis de, måske med rette, har følt sig forbigået. Det at blive forbigået ses måske mest i arbejdslivet, hvor en person på arbejdspladsen i mange år har været en værdsat medarbejde, der hos såvel ledelse, som blandt arbejdskammerater har været en person, som alle har respekteret. Nu sker der så det, at der skal ske ændring i ledelsesstrukturen, og her er det så, at vores medarbejde, som et naturligt led, søger den nye stilling i ledelsen. Han har måske fuld opbakning blandt sine arbejdskammerater, og tilsyneladende er ansøgningen kun en formalitet, men der sker så det helt uventede, at den pågældende stilling bliver besat af en udefra søgende. Her er det så, at vedkommende let kan føle sig forbigået, og det kan godt være vanskeligt at komme sig over en sådan forbigåelse, men ved nærmere eftertanke, kan man måske nok se, at det var en rigtig disposition.

Hvorfor nu et emne som forbigåelse til debat i saunaen, hvor alle medlemmer er personer, der for længst har lagt arbejdsmarkedet bag sig, så forbigåelse i den retning har ikke længere den helt store interesse, nej, det var sådan set heller ikke et emne, der var til debat, men emnet var alligevel ret tydeligt i forbindelse med, at et medlem, der var lidt sent på den, kom ind i saunaen, hvor præsidenten havde indtaget sin faste plads, på nederste bænk. Da medlemmet indfandt sig, rakte præsidenten, på en høflig måde, hånden frem for at hilse på ham, men her var det så, at der skete en forbigåelse, idet medlemmet tilsyneladende helt overså præsidenten, idet han først hilste på en anden i saunaen, og her kunne det tydeligt ses, at præsidenten følte sig forbigået.

Nu skal man jo ikke lægge for meget i en sådan handling, for præsidenten kan være ganske rolig da han kan regne med fuld opbakning blandet medlemmerne. Dog bar handlingen lidt præg af, hvad der netop nu foregår i det politiske liv, hvor en minister bliver siddende trods mistillid til vedkommende.

 

 

 

Erik Kjærs fotosamling

 

Uge 6: Torsdag den 11. februar 2016

Emne: tilbud

 

Hvis ikke man har afbestilt modtagelse af annoncer er det helt utroligt, hvad man modtager i postkassen. En gang imellem undres man over, om det nu også kan betale sig at udsende annoncer, der næsten er hele bøger. Nu skal vi nok ikke have ondt af udgiverne, for der er nu nok ikke tvivl om, at de har foretaget en ret omfattende markedsanalyse, inden de kaster sig i lag med annoncering i millionklassen.

Hvordan nu emnet annoncering kom i debat i saunaen skyldtes faktisk, at et medlem gav udtryk for, at han havde set mange tilbud, vist nok på nettet. Nu fremgik det ikke klart, hvad det var for tilbud, der var tale om, men meget tydede på, at det ikke var normale tilbud om materielle goder, som vel normalt er de tilbud, de fleste går efter. Man fik heller ikke klarhed, ved at stille spørgsmål, der relaterede til de eventuelle tilbud. Medlemmet forholdt sig noget tavs vedrørende de tilbud, som han trods alt selv havde luftet. Øvrige saunaklubmedlemmer havde måske nok den opfattelse, at de diskuterede tilbud tilsyneladende var af den slags, man helst ikke talte for meget om. Her skal dog indføjes, at det kan være en opfattelse, der overhovedet ikke har noget på sig, men tilbage bliver dog medlemmets tavshed om emnet. Medlemmet gav dog udtryk for, at han havde mange tilbud, men hvad det var for tilbud, blev der ikke skabt klarhed over. Denne udtalelse gav dog nok anledning til, at det stadig stod noget uklart, hvilken art tilbud, der havde været tale om.

For måske ikke at træde mere i tilbuds emnet, mente et medlem, at vi måske kunne diskutere emnet lommeuld. Nu blev der først forvirring i saunaen, for hvad har lommeuld med det første emne at gøre, nej, intet. Man skal måske passe på, hvis man har bolcher i lommen, at der ikke er lommeuld på. Intet opstår af sig selv – undtagen lommeuld.

 

 

 

 

Erik Kjærs fotosamling

Uge 5: Torsdag den 4. februar 2016

Emne: forsagt

 

Måske foranlediget af sidste uges debatemne løssluppenhed, var der i dag usædvanlig stille i saunaen, og det var næsten ikke til få en debat i gang. Her må dog også lige indskydes, at præsidenten nu var vendt tilbage fra de varmere himmelstrøg, og alle forventede vel, at han kunne bidrage med noget seriøst saunasnak, men uvist af hvilken grund, var det også begrænset, hvad han kunne bidrage med. Hvorvidt han havde været i områder, hvorfra noget kulturelt kunne berettes, var lidt vanskeligt at blive klog på, for det, der stod tydeligst og klarest for ham fra ferien, var to store fester, hvor drikkevarer havde været en betydelig del af festen. 

For ikke at medlemmerne skulle få et lidt broget billede af præsidenten, kunne vicepræsidenten oplyse, at han ad omveje havde hørt, at de omtalte fester, var fester, hvor præsidenten dårligt kunne undslå sig i at deltage, men havde været med, uanset om han helst ville have været fri for at deltage. Nu må det vel her lige indskydes, at man vel godt kan deltage, uden man absolut behøver at være den førende, når der indtages alkoholiske drikke.

Et medlem følte nok anledning til at komme ind på et andet emne, for han oplyste pludselig, at nu var stæren kommet. Det skulle vel i sig selv give anledning til megen snak, men det var som om denne oplysning ikke rigtig rodfæstede sig hos medlemmerne. Nu skulle man jo tro, at meddelelsen skulle have samme virkning, som når der på Grønland kommer en meddelelse om, at sælen er kommet, så går det som en løbeild rundt i hele byen, og folk strømmer til haven for at være med, når nedslagtning skal finde sted. Sådan forløb meddelelsen om stærens ankomst sig ikke i saunaen. Det var som om denne vigtige meddelelse ikke rigtig trængte ind. Dog var der et medlem der udtrykte det sådan ” ja det skulle jo ske på et eller andet tidspunkt”

Meddelelsen må dog give anledning til, at man nu kan se frem til, at foråret så småt er ved at melde sin ankomst, men der er dog stadig et par måneder vi skal igennem.

 

 

Erik Kjærs fotosamling - Moesgaard Museum - juli 2015

 

Uge 4: Torsdag den 28. januar 2016

Emne: løssluppen

 

Stemningen i saunaen var noget løssluppen, hvilket måske skyldes, at præsidenten ikke var til stede, idet han for tiden foretrækker varmere himmelstrøg, og med de billeder, som han har tilsendt vicepræsidenten tyder meget på, at også han lever en noget løssluppen tilværelse i de nye omgivelser. Nu har han jo nok også større muligheder i det fremmede, hvor han vel næppe er så kendt, som han er her. Det skal dog retfærdigvis tilføjes, at der ikke er tilgået hjemlandet informationer om, at han har involveret sig i ting og sager, hvor man måske kunne stille spørgsmålet, om han på værdig vis har repræsenteret saunaklubben.

Nej, den løsslupne stemning udmøntede sig i måske lidt vovede historier, og når først det er begyndt i den retning, kan det godt være lidt vanskeligt at komme tilbage til den normale stemning. Et medlem kunne således berette, at han med et par venner havde været en tur i Paris, og her var de blevet kontaktet af et par ”damer” – uvist af hvilken grund - . Damerne var nok af den overbevisning, at de søgte behageligt selskab, hvorefter de med stor opfindsomhed forsøgte at vise dem vej. Vort medlems ven afslog dog, idet han henviste til, at han havde mindst et halvt års forsømmelser på hjemmelige fronter, som han først skulle have rettet op på.

Den løsslupne snak kom også over i en form for mobning, og her kunne man således henvise til, at der også på højere niveau foregår mobning og løssluppen snak. En fremtrædende politiker, der for tiden beklæder en ret stor international post, havde således for et par dage siden ”svinet ” andre politikere til på en måde, så man var helt på gadeplan, hvorvidt ordsvadaen havde sin rigtighed, var i den forbindelse ret underordnet.

Der blev stille forslag om, hvorvidt saunaklubben skulle tilmelde sig en ny klub, der var stiftet af en ret kendt sportsmand samt et kendt medlem af kongehuset, og denne klub havde til formål, at gå aktivt ind, hvis nogen skulle blive udsat for mobning, måske noget præsidenten skulle tænke lidt over.

 

 

 

 

kulde i Hobro

 

Uge 3: Torsdag den 21. januar 2016

Emne: kulde

 

Kulde er et ord, der ret ofte bliver benyttet, og ikke unaturligt særligt her om vinteren, og når der tales om kulde, kan ordet sættes i forbindelse med mange ting. Der tales for eksempel om, bidende kulde, isnende kulde, sibirisk kulde, blæst og kulde, regn og kulde, varme og kulde, sult og kulde, han rystede af kulde og tænderne klaprede i munden på ham.

Det var også kendetegnende i saunaen i dag, idet stort set alle, der kom ind, indledte samtalen med at give udtryk for den kulde, der for tiden er, og her skal det da lige tilføjes, at nattemperaturen flere steder har været under minus 15 grader. Der kom da også en livlig diskussion om, hvordan garderer man sig bedst, for at holde kulden lidt på afstand. I omklædningsrummet gav det et ret godt billede, idet tøjstativerne var fyldt op med tydeligt vintertøj, ja, der var endog tegn på, at enkelte efterlevede barndommens vinterbeklædning, nemlig de lange uldne underbukser. Nu skal det ikke udlægges som noget negativet, nej, tværtimod så må det siges at være at være en ganske fornuftig foranstaltning.

Noget meget negativet kan siges om kulde, når det bliver brugt, hvor en person skal ”hænges” ud. Det sker vel ret ofte på en arbejdsplads, hvor en medarbejder møder en isende kulde fra øvrige medarbejdere – han eller hun bliver frosset ud. Det må helt klart siges, at i saunaklubben bliver ingen ”frosset ud”

Et medlem, der et stykke tid ikke har kunnet deltage i svømning på grund af manglende badebukser, havde nu fundet bukserne, der var fra en årgang, der ikke længere er på markedet, så han var  lykkelig over, at han igen kunne være med i svømmehallen, og hans glæde over de fundne bukser fejrede han på behørig vis. Der blev straks udfærdiget en sang til ære for ham, og sangen lyder:

Karl Ove han er fiks og fin,

Han bliver ikke mer’ til grin.

Nu enden helt han dække kan,

I svømmehallens klare vand.

 

 

 

januar morgen 2016 over Hobro

 

Uge 2: Torsdag den 14. januar 2016

Emne: uheldig

 

Alle har det vel sådan, at der godt kan være dage, hvor man er uheldig med næsten lige meget, hvad man foretager sig. Det starter normalt umiddelbart efter, at man er stået op og så fordeler det sig jævnt over resten af dagen. Uheldene er selvfølgelig af varierende karakter, og det, der for andre godt kan se ud som en bagatel, ja, det kan godt for en selv være af stor betydning.

Saunaklubbens præsident havde for nylig en sådan dag. Det startede med, at han stod ret tidlig op. Dette er jo i sig selv ikke den store forbrydelse, men måske nok noget ubetænksomt, idet undersøgelser har vist, at dagen så godt kan blive en dag, hvor alt ikke former sig som det plejer.

Det gjorde det så heller ikke for præsidenten. Efter veloverstået morgenmåltid vandrede han ud på gårdspladsen, hvor han indåndede den friske luft. Da han lige har været igennem em veloverstået øjenoperation, faldt hans falkeblik på en åbentstående dør til garagen. Dette undrede ham lidt, da han normalt er meget omhyggeligt med at få alt lukket og låst inden han går til ro om aftenen. Umiddelbart efter kunne han konstatere, at der havde været ubudne gæster, og det havde haft til følge, at en motorsav, af ældre årgang, var forsvundet. Senere på dagen skulle han til storbyen, men han var så oprevet over episoden med motorsaven, at han fik parkeret et sted, der tilsyneladende var forbeholdt andre, for han indkasserede en parkeringsbøde. Han havde også samme dag været udsat for tredje uheld, men dette kunne han ikke lige på stående fod huske, hvad var.

Vores præsident har således været udsat for en såkaldt Tycho Brahe dag, Men det må så retfærdigvis tilføjes, at forsikringssummen antagelig helt ud er dækkende for dagens samlede uheld.

Hvad kan man så lære af det – Ja, læren må være, at man ikke skal stå for tidlig op.

 

 

 

 

 

 

en god begyndelse for af få overflødige kilo væk

 

Uge 1: Torsdag den 7. januar 2016

Emne: nytårsproblemer

 

Efter en veloverstået jul og nytår var medlemmerne mødt op med en positiv indstilling til, at nu skulle der igen motioneres på højt plan, så eventuelle overflødige kilo fra julens måske lidt for bastante madindtagelse skulle fjernes. Ikke fordi, der umiddelbart var tydelige synlige forandringer, men på snakken kunne det godt høres, at der var flere, der mente, at de skulle have fjernet et par kilo.

Efter denne snak, der på en eller anden måde også handlede lidt om bacon, kom man ind på de store problemer, som landbruget i øjeblikket havde i forbindelse med svineproduktion. Efter snakken havde bølget lidt frem og tilbage, var der et medlem, der stod helt uforstående over for, at man dagligt kunne læse i avisen, at svineproducenter søgte om udvidelse af bygninger, så de kunne producere endnu flere svin. Han mente, ret forståeligt, at nar man skulle sende penge med svinene, der blev sendt til slagteriet, ja, så lød det da ganske idiotisk at øge produktionen.

Et medlem, der er stor producent af juletræer, havde det problem, at han nu havde et parti juletræer, som kunne udbydes til en meget fordelagtig pris. Han agiterede for, at træerne, hvis de blev behandlet efter de nye metoder, sagtens kunne bruges til næste jul, men han kunne dog ikke give garanti for, at træerne i ventetiden måske kunne ændre udseende, men under alle omstændigheder, kunne de bruges næste jul.

Et medlem havde det problem, at han, ved sidste svømning før jul, havde fået forbyttet sine badebukser. At han i det hele taget fremførte problemet var, at de bukser, som han havde fået med hjem, ikke var af samme gode kvalitet, som dem, han havde fået forbyttet med. Der var dyb tavshed i saunaen, og ingen ville umiddelbart tilkendegive en forbytning, tværtimod kom mange useriøse forslag om, hvordan forbytningen måske kunne være sket. Et medlem spurgte direkte, om han have iværksat en undersøgelse hos damerne, idet det da ikke kunne udelukkes, at han på en eller anden måde havde søgt derind. Episoden giver anledning til at tænke nærmere over, at korttids hukommelsen måske var ved at indsnige sig, idet et ophold under bruseren på få minutter, kan være nok til at glemsomheden indsniger sig.